top of page

Gemba

Updated: Oct 7, 2021

Gemba sau Genba (Română: locul real, locul în care se realizează lucrarea efectivă): accepțiunea acestui cuvânt în terminologia de management este: locul de muncă sau locul unde este creată valoarea. În industrie se referă, de obicei, la hala de producție.


În cadrul Toyota, filozofia Gemba presupune faptul că toate acțiunile și procesele sunt cât mai vizibile posibil. Această vizibilitate permite membrilor echipei Toyota să efectueze vizite regulate pentru a identifica zonele în care ar putea fi aduse îmbunătățiri și pentru a înțelege mai bine munca realizată de colegii lor.


Mersul în prima linie de execuție, în Gemba, pe fluxul de creare a valorii (Gemba Walk) este o rutină managerială care ajută la punerea în practică a kaizen ... filozofia îmbunătățirii continue.


Despre Muri, Mura, Muda, cele 3 forme de pierdere și risipă pe care toți angajații Toyota se concentrează să le elimine din Gemba.


 

Ai încercat Biblioteca digitală interactivă Lean | Gemba Partners? Găsești acolo materiale în limba română despre gândirea, metodologia și instrumentele Lean pentru îmbunătățire continuă. Ai 7 zile acces gratuit!

 150 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page