top of page

Lean Japan Tour — programul

Updated: Oct 7, 2021

Călătoria pe care o fac pentru a descoperi rădăcinile japoneze ale Lean-ului are un program care îmbină experiența profesională cu elementele culturale japoneze, pentru că, să nu uităm, modul de lucru al japonezilor este în primul rând rezultatul culturii lor (și nu invers). Așa că fiecare aspect merită experimentat, studiat și înțeles cât mai în profunzime.


Vor fi 7 zile de lucru (în afară de acestea mi-am adăugat 2 zile la început pentru acomodare și una după, pentru reflecție).


„Cartierul general” al călătoriei este Toyota Gifu Training Center; aici vom lucra împreuna cu sensei japonezi pe elementele principale ale ceea ce numim Lean: Toyota Production System; și implementarea TPS in Japonia și in culturi non-japoneze; studiul timpului și munca standardizata; kaizen; kanban și altele.


Tot de aici vom pleca razant pentru a vizita fabrici japoneze cu performante deosebite, printre care:

Ce vom vedea? Ce va fi diferit față de ce știam din Europa și din America? Cu ce mă voi întoarce în plus? Greu de imaginat încă …


Ceea ce mă entuziasmează însă este că fiecare vizită într-o fabrică se va baza pe următoarele componente:

  • tur asistat al facilităților de producție

  • discuții cu managementul japonez

  • hands-on training pe elemente specifice

  • reflecție și discuții în grupul de studiu, facilitate de consultanți (foști manageri) japonezi.

Și pentru că tot a venit vorba de Grupul de studiu, acesta este format din 6 exploratori ai Lean-ului provenind din: Germania (2), Australia (1), Franța (1), Bangladesh (1) și România (1).


Facilitatorii noștri sunt 2 foști manageri japonzei și 1 consultant australian. Aș spune că este suficientă diversitate pentru dezbateri din unghiuri multiple, nu? :)


Zilele vor fi lungi, programul începe înainte de ora 8 și se încheie după ora 19.30 și include și toate activitățile recreative și culturale, ceea ce probabil că ne va da acces, prin intermediul gazdelor noastre locale, la explorarea în profunzime a stilului de viață japonze.


Mai mult, locurile in care vom sta au un pronunțat caracter tradițional japonez … abia aștept!

Îți voi povesti cu drag despre totate aceastea în cele ce urmează, așa că … rămâi prin preajmă.


Pe curând!


 

Ai încercat Biblioteca digitală interactivă Lean | Gemba Partners? Găsești acolo materiale în limba română despre gândirea, metodologia și instrumentele Lean pentru îmbunătățire continuă. Ai 7 zile acces gratuit!

 

19 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page