Nu-i lua prea în serios pe cei 5 "De ce?" (5Why?)

Updated: Oct 7

Am observat în contextul proiectelor de îmbunătățire continuă (kaizen) cum, uneori, în încercarea de a aplica instrumentele "așa cum sunt", unii oameni merg într-o direcție cu totul diferită de cea pe care și-o doresc. Iată un exemplu cu tehnica celor 5 "De ce?" (5 Why?).

În ședința de raportare a rezultatelor, când un anumit rezultat nu este la nivelul așteptărilor, managerul întrebă imediat: De ce? Indiferent de răspuns, mai întreabă o dată: De ce? și încă: De ce? De ce? De ce? Cel care expunea rezultatul se intimidează și începe să caute o cale de scăpare ... însă de cele mai multe ori, din cauza tensiunii, se blochează.


Am întrebat persoana respectivă într-o discuție amicală despre această întâmplare ... mi-a răspuns că aplică tehnica celor 5 "De ce?" (5 Why?). Mi-am abținut uimirea și i-am adresat încă o întrebare: Ce rezultate ai reușit să obții aplicând tehnica în acest mod?


Aici pot spune cu siguranță: nu aceasta este calea!


Tehnica celor 5 "De ce?" (5 Why?) este o structură logică prin care să înțelegem producerea unui fenomen. Scopul este de a ajunge la CAUZA RĂDĂCINĂ pentru a o elimina. Iar pentru aceasta avem nevoie poate de 2 sau poate de 25 de "De ce?", însă întrebările trebuie adresate într-un mod constructiv, care să conducă la rezultatul dorit.


Este ușor de observat î