top of page

Vezi cu ochii tăi

Vezi cu ochii tăi Lean-ul la el acasă: în fabrici Toyota din Japonia!

Lean Japan Tour

Tu, 1 săptămână, acolo unde a luat naștere Lean-ul, în compania celor care-l trăiesc zi de zi: managerii din cadrul Toyota!

Află cum - Lean Japan Tour

Înscrie-te în Lean Japan Tour pentru o experiență de neuitat! 

Pătrunde pentru o săptămână în gândirea japoneză originală care stă în spatele Lean și a aplicării acestuia cu succes într-o serie de industrii. Fie că ești la început cu conceptul Lean sau că ești deja un profesionist și cauți să-ți îmbunătățești nivelul actual, vei reveni acasă cu o înțelegere mai bună a modului în care cultura de îmbunătățire continuă poate genera rezultate la nivelul întregii organizații.

Detalii preț și înscriere

Succes. Verifică email

Provocarea

Multe organizații încearcă să implementeze programe Lean în ultimii ani, dar reușitele acestora sunt limitate comparativ cu cele din Japonia.

 

Sunt 3 motive cheie pentru care succesul este limitat:

 1. Oamenii din aceste companii nu au văzut niciodată un exemplu cu adevărat de succes pentru a face comparații.

 2. Aspectele legate de dezvoltarea oamenilor și de cultură sunt deseori ignorate atunci când se implementează programe Lean.

 3. Adevărata esență a Lean-ului se pierde din cauza unui val de materiale și opinii greșit interpretate care există în piață.

Beneficiile Lean Japan Tour

The Lean Japan Tour îți va lărgi orizontul și cunoștințele în domeniul Lean Management. Vei afla din experiența implementării Lean Management în companii japoneze de top și vei înțelege ce poți să faci pentru a implementa cu succes principiile Lean și în organizația ta.

Consultanții Shinka Management organizează Lean Japan Tour începând cu 2007. Turul include o săptămână intensivă cu: training, vizite la companii, discuții cu manageri japonezi de top și experiențe culturale japoneze. 

 

Vom avea grijă de tine din momentul în care vei păși în Japonia, asigurându-ți toate transferurile, cazare și mese de primă clasă, experiențe culturale și traducere și interpretare în limba engleză

Fabricile pe care le vei vizita

Shinka Management are o rețea extinsă de organizații de top la nivel mondial în care participanții Lean Japan Tour pot vedea aplicarea cu succes a elementelor Lean, ca de exemplu:

Toyota
Rinnai Corporation
Metal One
Kikkoman
Brother
Gifu Auto Body
Panasonic
Sekisui Heim
Kewpie Mayonnaise
Omron
Hamamatsu City Government Chuo Malleable Iron
INOAC
Kirin Brewery
Denso 

Rețeaua numără astăzi peste 40 de organizații.

Concepte Lean pe care le vei întâlni

Mergi dincolo de teorie și descoper Lean Manufacturing aplicat. În timpul vizitelor în halele de producție și zonele logistice ale fabricilor vei vedea o sumedenie de exemple de bune practici ale aplicării conceptelor Lean:

5S / TPM
TPS / Just-In-Time / Jidoka TQM
Standard Work
Kanban
Visual Management
Employee Suggestion Schemes

Pe parcursul Lean Japan Tour vei avea ocazia să experimentezi Lean-ul dincolo de elementele de bază și să discuți cu managerii despre experiențele lor în implementarea culturii Lean în organizațiile pe care le conduc.

Vei reveni acasă gata să îți ajuți organizația să facă următorul pas în călătoria sa către Lean.

Experienta lui Marius în Lean Japan Tour cu Shinka Management

Am decis să merg în Lean Japan Tour pentru a-mi mai potoli din setea de cunoaștere, pentru a vedea  cu ochii mei standardul a ceea ce înseamnă Lean (Toyota Production System), chiar la el acasă.

M-am întors cu răspunsuri, dar și cu mai multe întrebări; m-am întors cu o altă idee despre simplitate și despre eficiență, inspirat de fabricile vizitate și de discuțiile "peste program" cu senseiul nostru.

 

M-am întors cu gustul de sushi "de la mama lui" și cu amintirile frumoase ale momentelor petrecute cu un grup de oameni veseli și prietenoși, în jurul unui pahar de Hibiky.

 

M-am întors cu inima deschisă să ofer și altora din cunoștințele și entuziasmul acestei călătorii de neuitat.

Marius Stăvărache, Gemba Partners

septembrie, 2017

Privește cum merg lucrurile în Lean Japan Tour:

Cine te va însoți în Lean Japan Tour?

Turul tău va fi ghidat de cel puțin doi dintre colegii de la Shinka Management, dintre care un sensei TPS cu experiență vastă în cadrul Toyota.

Paul Smith

Director & Consultant Shinka Management

Ca și consultant lean, Paul este specializat în analiza și optimizarea proceselor, îmbunătățirea continuă și managementul schimbării. Paul are experiență de lucru în medii multilingve, în multiple regiuni și culturi.

Akinori Hyodo

Lean Sensei și Senior Consultant Shinka Management

Cu 40 de ani experiență în grupul Toyota, Japonia, Hyodo Sensei este un lider al Toyota Production System. El a fost directorul fabricii Toyota din Japonia în care este fabricat vehiculului HiAce, fabrică ce este în mod constant clasată pe locul 1 pentru calitate în grupul Toyota.

Ben Sparrow

Lean Consultant & Director Shinka Management

Experiența în Lean a lui Ben are la bază 8 ani de lucru alături de Consultanții Asociației de Management din Japonia (JMAC), care transferă concepte și know-how de management managment și lean manufacturing către companii dintr-o gamă largă de sectoare industriale.

Kazumasa Hattori

Lean Sensei și Senior Consultant Shinka Management

În plus față de rolurile sale de management din cadrul Toyota, Hattori Sensei a lucrat în logistică, presă și vopsire în cadrul Gifu Auto Body, Japonia. Punctele forte ale sale constau în implementarea programelor de reducere a costurilor, îmbunătățirea productivității, a calității, kaizen și optimizarea logisticii prin aplicarea principiilor TPS.

David Fitzpatrick

Senior Consultant Shinka Management

Ca locuitor al Japoniei de 20 de ani, David este fluent în limbajul, cultura și caracteristicile de afaceri ale țării. David preia în mod regulat rolul de lider al Lean Japan Tour și a altor evenimente și instruiri înrudite din Japonia.

Hiroya Yamashita

Kaizen Sensei Shinka Management

Hiroya Yamashita este sensi kaizen și lider veteran al Toyota Production System, cu o carieră de patru decenii, cu Gifu Auto Boday, Japonia - o fabrică de asamblare finală a grupului Toyota. În timpul carierei sale, Yamashita Sensei a fost un participant activ în programul Toyota Jishuken, care cuprindea mai multe fabrici din Japonia.

Please reload

La cerere, poți fi asistat în tur și de consultanții Gemba Partners:

Marius Stăvărache

Partener & Consultant, Gemba Partners

Entuziasmul în Lean al lui Marius se concentrează în jurul dezvoltării oamenilor, al provocării performanțelor actuale, al îmbunătățirii culturii în mediul de lucru și al facilitării schimbării organizaționale, unde își pune în valoare cei peste 11 ani de experiență multinațională și multiculturală.

Radu Daniel

Partener & Consultant, Gemba Partners

Din perspectiva de antreprenor și manager activ, Radu se concentrează pe ghidarea oamenilor pentru a-și crea / eficientiza sistemele de lucru în jurul a ceea ce reprezintă valoare; astfel, salevează energie și timp pentru ceea ce consideră fiecare că este valoros pentru el; aceasta este rațiunea lui Radu pentru Lean.

Please reload

Ce primești în Lean Japan Tour

Elemente ale Lean Japan Tour*

(* fiecare tur are structura sa în funcție de perioadă / disponibilitatea gazdelor)

Toyota - Aichi Prefecture

Vei face un tur al unei fabrici de producție - asamblare finală a Toyota din cadrul Toyota City. Vei putea simți atmosfera din hala de producție și din zonele interactive de training Toyota. Turul surprinde cei doi piloni ai Sistemului de producție Toyota: Jidoka și Just-In-Time.

Rinnai - Aichi Prefecture

Vei vizita o companie producătoare de aparatură electronică și pentru gaze obsedată de calitate. La Rinnai, toți angajații participă la îmbunătățirea continuă și la eforturile TPM (Total Productive Maintenance). Ghidându-se după mantra "calitatea este destinul nostru", Rinnai se străduiește pentru o constanță în atingerea dezideratului "zero defecte". Managerii din cadrul Rinnai vor conduce turul fabricii și vor susține o prezentare a afacerii cu accent pe sistemul său de producție multi-produs, cu flux mixt bazat pe cererea reală.

Gifu Auto Body - Gifu Prefecture

Experimentează sistemul de producție Toyota în acțiune, cu exemple excelente de livrare JIT (Just In Time), kanban, poka-joke și 5S la Gifu Body, o fabrică de asamblare finală din Grupul Toyota. Vei avea ocazia să vezi secția de sudare / asamblare, un furnizor de componente metalice presate și fabrica de șine pentru scaunele vehiculului Toyota Hi-Ace. Afli totodată despre experiența lor în Lean prin discuții conduse de un fost director de fabrică. Grupul va participa, de asemenea, la sesiuni de training aplicat într-o unitate de training de clasă mondială a grupului Toyota.

Metal One Isuzu – Gifu Prefecture

Aici ai ocazia să înveți dintr-o companie care este simbolul implementării și standardizării 5S. Isuzu este specializată în prelucrarea și vânzarea oțelurilor laminate la rece și înțelege că, pentru a rămâne profitabilă într-o industrie a economiei vechi, trebuie să se concentreze pe reducerea costurilor prin creșterea eficienței afacerii. Compania are o excelentă cultură corporatistă și o forță de muncă angajată, dedicată și vibrantă.

Hamamatsu City Government - Shizuoka Prefecture

Extinde-ți înțelegerea asupra implementării Lean dincolo de fabrici. Principiile Kaizen au fost aplicate în guvern în Japonia de la mijlocul anilor '90. Orașul Hamamatsu este un lider în aplicarea Kaizen în sectorul public, programul său "Good Job" fiind o abordare-cheie pentru mobilizarea personalului pentru a conduce reforma guvernamentală.

Seminarii Lean Manufacturing

Vei avea ocazia să-ți consolidezi înțelegerea principiilor Lean prin intermediul seminariilor cu privire la abordarea japoneză a conceptului. Subiectele includ sistemul de producție Toyota, munca standardizată, studiul de timp și de mișcare și conducerea și implementarea unei culturi Lean.

Experiența culturală japoneză

Te vei bucura de o călătorie cum nu ai avut alta și te vei putea  cufunda într-o combinație de experiențe culturale și de vizitare a obiectivelor turistice. Vei avea o mulțime de oportunități pentru a degusta în mâncarea și cultura japoneză și pentru a explora unele dintre cele mai uimitoare peisaje urbane din Japonia. Lean Japan Tour va incepe cu un seminar pe tema "Doing Business with Japaneese" pentru a-ți oferi o intelegere a culturii si obiceiurilor japoneze, eticheta de afaceri si perspective asupra culturii manageriale a companiilor japoneze.

Please reload

Exemplu de itinerar*

Duminică: sosire în Tokyo

 • Perspectivă asupra turului și elemente de orientare

 • Seminar cu privire la eticheta japoneză de afaceri

Luni: Nagoya - discuții și vizită în fabrici

 • Seminar - implementarea Lean în Japonia

 • Vizită în fabrica Toyota Body Seiko

Marți: Nagoya - vizite în fabrici și training

 • Seminar Toyota Production System

 • Vizită în fabrica de componente obținute prin presare

Miercuri: Nagoya - vizite în fabrici și training

 • Simularea kanban și activitatea kaizen (îmbunătățire)

 • Vizită în fabrica de asamblarea finală Toyota

Joi: Nagoya - vizite în fabrici și training

 • Vizită în fabrica Metal Onea Isuzu

 • Tur de fabrică Rinnai

Vineri: Hamamatsu - vizită în fabrici și concluzionare

 • Vizită la administrația orașului Hamamatsu

 • Seminar studiul timpilor și al mișcării

Sâmbătă: Tokyo - relaxare și vizitarea orașului

 • Vizitarea orașului Tokyo

 • Decolare de pe aeroportul Narita

*)acesta este doar un exemplu de itinerar; poate suferi modificări

Please reload

Lean Japan Tour

Detalii preț și înscriere

Succes. Verifică email

Pentru informații suplimentare contactează-l pe Marius Stăvărache.

Va fi încântat să te ajute, inclusiv cu informații din experiențele sale în Lean Japan Tour

Marius Stăvărache, Gemba Partners

Lean Japan Tour

Organizat de

Recomandat și susținut de

AskSensei-LinkedIn-1.jpg
Screenshot 2020-05-24 at 17.12.57.webp

Lean Japan Tour

temporar în pauză în contextul COVID-19

Între timp însă îți aducem experiența managerilor japonezi din Toyota, live, oriunde ești: acasă, la birou sau în vacanță

bottom of page